Voed je welzijn. Naar een gezonde relatie met voeding. GROEPSAANBOD

Eetbuien en emotioneel eten.

In je relatie tot voeding spelen gedachten en gevoelens een grote rol. Weten wat gezonde voeding is blijkt voor velen niet voldoende om een gezond gewicht te bereiken en/of te behouden. Velen stappen van het ene dieet in het andere en blijven hun relatie met eten ervaren als een strijd in hun hoofd.

Een strijd met eten oplossen.

Oorzaken :

De meest voorkomende reden waardoor mensen in een strijd met eten terecht komen is door op jonge leeftijd te beginnen diëten. Ze leerden zichzelf eten ontzeggen op basis van wilskracht en zijn hierdoor steeds meer met eten bezig. Mensen verbinden eten aan verschillende emoties en situaties en gebruiken eten niet louter als brandstof. Ze eten omdat ‘ze het verdiend hebben’, omdat ‘het gezellig’ is of omdat ze moe zijn.

Hoe  word/blijf  je slank zonder strijd met eten?

Wanneer je eten louter inzet waarvoor het bedoeld is, m.n. om aan je natuurlijke energiebehoefte te voldoen,  kan je afvallen zonder een specifiek dieet en kan je het overtollige gewicht ook blijvend kwijtraken.

In therapie leren we ontremmende gedachten herkennen. We leren gedachten bijsturen tot ze je helpen bereiken wat je wil bereiken. Je leert ook rechtstreeks reageren op emoties en jezelf te respecteren ipv af te keuren. Negatieve boodschappen over je lichaam helpen niet om af te vallen, ze versterken enkel de strijd in je hoofd.

NIEUW!

“Voed je welzijn”

In onze 5-delige groepstraining bieden we jou graag de tools voor een fijne relatie met voeding. Onder begeleiding van een diëtist en een psycholoog ruimen we de patronen op die jou in de weg staan van een fijne relatie met je lichaam en geest. De sessies gaan  door in een kleine groep (6p)

KOSTPRIJS:

Groepssessie: €2,5 (*)

Individueel gesprek bij de psycholoog na de training: € 11 (*)

(*) Dit aanbod is mogelijk dankzij de steun van de conventie Eerstelijns Psychologische Zorg.

Wil je je hiervoor aanmelden? Vul gerust het contactformulier in, dan neem ik contact met je op om na te gaan of dit traject past bij jouw verwachtingen en breng ik je meteen op de hoogte wanneer een volgende groep opstart.